Hatme i zajednički iftar za tri stotine džematlija

U ponedjeljak,   24. ramazana 1438. h.g.  odnosno 19.juna 2017. godine u  džematu Selimovići koji obuhvata naselja Selimovići,Mahmutovići,Krstac i Jusići – Medžlis islamske zajednice Zvornik obavljeni su hatmenski ispiti za 15 polaznika mektebske nastave i 6 polaznika za odrasle članove dćemata. Hatmenski ispit obavljen je na platou ispred šehidskog turbeta, mesdžida i česme na Krscu (Mahmutovići). Program je trajao od 19,00 sati do pred akšam (20,30 sati). Nakon akšam- namaza obavljen je zajednički iftar za oko 300 osoba koje su se odazvale na poziv porodica čiji su članovi učestvovali na hatmenskom ispitu. Polaznici su pokazali dobro znanje te su im dodjeljene i diplome za položen hatmenski ispit a planirano je da se sa ovakvim aktivnostima nastavi i u narednom periodu.

Hatmenski ispit su polagali sljedeći polaznici mektebske nastave:

Muratović Belmir (Jusići), Muratović Eldar (Jusići), Mustafić Arnel (Jusići), Junuzović Armin (Jusići), Islamović Erna (Jusići), Nukić Elma (Selimovići), Selimović Amra (Selimovići), Selimović Muhamed (Selimovići), Pašić Ilma (Selimovići), Latifović Kenan (Selimovići), Garibović Envera (Mahmutovići), Garibović Dženana (Mahmutovići), Mahmutović Belma (Krstac), Mahmutović Adna (Krstac) i Husić Meliha (Krstac),

Zatim i polaznici mekteba za odrasle članova džemata: Pašić Amira (Selimovići), Garibović Mersida (Mahmutovići), Garibović Mirnesa (Mahmutovići), Hodžić Fatima (Mahmutovići), Junuzović Samka (Mahmutovići) i Mahmutović Adem (Mahmutovići). Iskrene čestitke polaznicima uz želju da im Kur'an Časni bude vodič u svakodnevnom životu.

 

Priredio: Hazim Junuzović